De Nationale Haringtest 2018

 

Dit is het eerste jaar van de Nationale Haringtest, waarbij er gezocht wordt naar de lekkerste haring. De branchevereniging de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) zijn initiatiefnemers van de test.

Waarom haring? Omdat dit één van de populairste visproducten van ons land is!

Welke haring vindt u het lekkerst?

In de eerste stemronde beoordeelt u, de consument, de haring van uw visspecialist. U brengt uw stem uit als het gaat om de smaak, uiterlijk en prijs-kwaliteit van de haring. De stemperiode duurt van 13 tot en met 30 juni 2018. Begin juli worden per provincie de 3 visspecialisten met de meeste én de 3 met beste beoordelingen geselecteerd. Deze 6 provinciefinalisten dan door naar de volgende ronde.

Beoordeling i.s.m. ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau
In de tweede ronde wordt bij de finalisten in samenwerking met een ISO-gecertificeerd onderzoeksbureau een veel uitgebreidere enquête afgenomen. Ook hier is niet een vakjury, maar een consumentenpanel aan zet. Belangrijk uitgangspunt daarbij is dat er door de gekozen testmethodiek voor alle finalisten een gelijk speelveld is. De visspecialist met het hoogste gemiddelde cijfer mag zichzelf provinciewinnaar van de Nationale Haringtest noemen.

Overigens zal de nieuwe Nationale Haringtest geen landelijke winnaar krijgen, maar 12 provinciale winnaars. Een bewuste keuze vanwege de grote regionale smaakvoorkeuren en de verschillen in consumptiewijze.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de test, heeft u vragen, of wilt u uw proef of beoordelingsmomentje delen? Volg de Nationale Haringtest dan op facebook via www.facebook.com/nationaleharingtest of neem contact op met info@visspecialisten.nl

Om deze website ten volle te benutten dient u cookies te accepteren - toon details